Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VBA – Big Data en Artificial Intelligence

17 april @ 13:30 - 17:30 UTC+0

Beide topics zijn zeer hot en relevant! Dit is de kans om een gedegen introductie in deze onderwerpen te krijgen door gerenommeerde sprekers.

Programma 17 april

Big Data: Big Challenge, Big Threat, Big Value or…Big Hype?

In het college gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en datagedreven business model innovatie. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande business model als door nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen. Dit zijn vragen die in zijn presentatie beantwoord zullen worden.  Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een ‘disruptive innovation’ is die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Programma 24 april

Artificial Intelligence in bedrijven: Een praktische introductie van machine learning

Hoewel een volledige functionerende Artificial Intelligence (AI) nog ver in de toekomst ligt, maken momenteel machine learning algoritmes gestaag progressie op gebieden die we voorheen alleen mogelijk hielden voor mensen: bijvoorbeeld taal herkenning en ‘computer vision’. In deze hands-on workshop van Charlotte Werger, die veel ervaring heeft met de financiële markten, ontdekken we hoe AI nu en in de toekomst impact zal hebben op ons werk en onze bedrijven. Daarnaast plaatsen we de concepten AI, machine learning en Big Data in context, en zullen we de “black box” van machine learning openen en leren begrijpen hoe het nu daadwerkelijk werkt. We leggen de nadruk op hoe je machine learning kunt toepassen en gebruiken in het bedrijfsleven. Je leert wat wel en niet mogelijk is met deze nieuwe algoritmes, en hoe deze de waarde van bedrijven kunnen vergroten. Of je nou executive, product manager, business leader of end-user bent, Charlotte zal je helpen innovatieve machine learning projecten efficiënter en met meer achtergrond kennis te leiden.

Docenten

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van ‘the Amsterdam Center for Business Analytics’ (www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut). ACBA werkt samen met een variëteit aan bedrijven aan big data en business analytics-projecten. Frans is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum op het gebied van data science en big data, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven intensief samenwerken. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van ‘data & analytics driven’ bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen.

Dr. Charlotte Werger is werkzaam bij ASI Data Science in London, een toonaangevend bedrijf dat actief is op het gebied van data science en AI. ASI data science helpt klanten door middel van machine learning modellen en toepassingen te bouwen, verzorgt data science opleidingen voor top PhD studenten en bouwt data science software, om op deze manier AI toegankelijk te maken voor iedereen. Charlotte heeft een achtergrond in econometrie en kwantitatieve finance, en heeft in het verleden voor BlackRock en Man AHL gewerkt als portfolio manager en researcher, en heeft veel ervaring in het toepassen van data science op het voorspellen van financiële markten. Als voormalig ASI Postdoctorale fellow heeft ze ervaring op gedaan in het gebruiken van machine learning op psychometrische data, en heeft verder ervaring in het toepassen van deep learning op computer visie.

Locatie

Hotel Casa 400
Eerste Ringdijkstraat 4
Amsterdam, 1097 BC Netherlands
+ Google Maps

Geef een reactie